Uppklättring


För att kunna säkra på Hangaren och andra klätterhallar i Sverige behöver du ha Grönt eller Rött kort. Dessa är nationell behörighetskort som du tar genom att klara en uppklättring. 

Om du inte har säkrat förut rekommenderar vi att du går en Topprepskurs, en kurs som avslutas med ett teori- och uppklättringsprov som ger dig möjlighet att få det gröna kortet. Om du har säkrat förut kan du välja att gå en repetitionskurs eller gå direkt på en uppklättring

Detta gäller även för röda kortet. Du kan gå en Ledkurs, reptitionskurs eller gå direkt på en uppklättring. Om du aldrig ledklättrat eller säkrat förut rekommenderar vi att du går en Ledkurs.

 

Uppklättringen är ingen kurs utan endast ett tillfälle där du skriver ett teoriprov och sedan utför en uppklättring där du visar instruktören att du har rätt kompetens för att få säkra (och klättra om du gör en uppklättring för rött kort). 

 

 

Tidsåtgång: 30-60 minuter
Pris grönt kort: 150 kr
Pris rött kort: 200 kr
Minimumålder 13 år

OBS! Vid en uppklättring behöver ni vara minst 2 personer, så se  till att ta med en kompis. Om du inte har någon partner kan vi vara två  instuktörer men då kostar det 100 kr extra.

Vid rött kort behöver klättraren inneha rött kort om inte båda i replaget gör uppklättringen.

Uppklättringen görs i Hangaren, Rydsvägen 5B, i Linköping. Inträdet till hallen ingår inte. Inträdet betalas i receptionen innan uppklättringen.

Vi har utrustningskit att köpa på plats till förmånligt pris.